Godsdiensten

In China zijn er 3 godsdiensten waarvan het Boeddhisme, Taoïsme en Confucisme de meeste aanhangers hebben. Daarnaast zijn er ook andere godsdiensten waaronder het Christendom. Ongeveer 6 %.

Boeddhisme:

Boeddha is de hoofdpersoon uit het Boeddhisme. Dit is zo’n Boeddha:

Ze zijn niet allemaal even gelijk. Het Boeddhisme komt uit India. Boeddhisme geloven dat mensen gelukkiger worden als ze heel ontspannen zijn. Daarom zitten ze vaak urenlang doodstil om zichzelf te maken. Dat heet mediteren. Mensen die veel waarde hechten aan geld en dure spullen vinden ze dom. Wie niets om dure spullen geeft, vriendelijk is voor anderen en veel mediteert, zal volgens de Boeddhisten uiteindelijk naar de hemel gaan. Het boeddhisme word in deze landen uitgebreid:  India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Myanmar, Afghanistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië, Kazachstan, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam. Maleisië, Indonesië, China, Tibet, Bhutan, Mongolië, Taiwan, Japan, Noord en Zuid Korea.

Taoïsme:

Het Taoïsme is in China zelf ontstaan. Het Taoïsme is wat afgeleid van het boek ‘Tao Te Ching’. Boek van de weg en kracht. De stichter van het Taoïsme was Lao Tse, wat ‘grote, oude meester’ betekent, hij werd geboren in jaar 604 na Christus. Twee bekende woorden uit het Taoïsme zijn yin en yang. Yang is mannelijk, helder en de hoge hemel. Yin wordt beschouwd als vrouwelijk, duister, passief, en onpeilbaar diep. Zonder yin bestaat er geen yang en zonder yang geen yin.

Confucianisme:

Confucius is de stichter van het Confucianisme. Deze filosofie verkondigt zes goede eigenschappen. Namelijk Menselijkheid, rechtvaardigheid, trouw, Fatsoen, wederkerigheid en kinderlijke gehoorzaamheid.

5 Reacties op “Godsdiensten

 1. hee joy

  leuk dat jullie ook een website maken,
  die van jou ziet er ook al mooi uit.
  jammer (voor mij) dat jullie zelf een onderwerp mogen kiezen en niet persee een land. 😦

  groetjes nynke

  ps: doe de groetjes van mij aan de klas

 2. lolololololololollololollolololllllololololol
  lllllllllllooooooollllll

 3. ik gebruik het voor een spreekbuert en het is gamakelijk om info uit te halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s